Onderwijs

Caribische studenten spreken met Parlementariërs

De groep studenten die in gesprek ging met de parlementariers. Foto: WeConnect

DEN HAAG – Tijdens het Interparlementair Koninkrijks Overleg (IPKO) in Den Haag spraken twintig studenten uit Curaçao, Aruba, Sint-Maarten, Bonaire en Saba met Caribische parlementariërs. 

Ze deelden hun ervaringen en benadrukten de noodzaak van meer aandacht voor hun situatie in Nederland. De studenten, variërend van MBO tot WO, gaven aan dat de voorbereiding op studeren in Nederland tekortschiet, vooral qua cultuurshock en financiële steun. 

Zo vertelden de studenten ook over uitdagingen als het gaat om hoge kosten van levensonderhoud en de behoefte aan een internationale studieomgeving. De parlementariërs waardeerden de verhalen en erkenden het belang van het terughalen van goed opgeleide eilandskinderen.

WeConnect

De Stichting WeConnect hielp de ontmoeting tussen beide groepen te organiseren. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo