Luchtvaart & Reizen

Flamingo Luchthaven bevestigt (eindelijk) incident met Jetstream Sarpa

Het neuswiel van Sarpa liep volgens de Onderzoeksraad voor de Veiligheid lichte schade op. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK – Bijna drie weken na een ongelukkige take-off van een toestel van Sarpa, heeft Bonaire International Airport (BIA) eindelijk het voorval bevestigd.

De Jetstream van Sarpa stond voor het opstijgen van baan nummer 10 verkeerd opgelijnd voor het opstijgen, waarbij schade werd toegebracht aan enkele lichten op de baan. 

“Op zaterdagavond 18 mei heeft een Jetstream 32 toestel een start uitgevoerd vanaf Flamingo Airport. Hierbij zijn enkele lampen van de baanverlichting beschadigd geraakt. De schade aan de baanverlichting werd vóór de eerstvolgende vlucht volledig hersteld. De bevindingen zijn door Bonaire International Airport (BIA) direct aan de autoriteiten gemeld”, aldus het statement van BIA op woensdag. 

Onderzoeksraad voor Veiligheid

De luchthaven zegt ook nog dat na het voorval is door de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) een onderzoek opgestart. “De OvV is hiervoor ook ter plaatse geweest. Uiteraard heeft BIA alle medewerking verleend aan het onderzoeksproces”.  

Ook wordt een link gegeven naar de site van OvV, maar daarop is nauwelijks aanvullende informatie te lezen. Een kort statement van OvV maakt melding van ‘lichte schade’ aan het neuswiel, maar geeft verder geen details. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo