Gezondheidszorg

Fundashon Mariadal belooft medewerking aan onderzoek Air Ambulance

KRALENDIJK – Fundashon Mariadal verleent graag haar medewerking aan een onderzoek dat duidelijk moet maken hoe de Air Ambulance diensten op Bonaire het beste kunnen worden opgezet. Dat zegt de Stichting althans in een op vrijdag uitgeven persbericht. 

Momenteel verricht Erwin Arkenbout als onafhankelijk adviseur op welke wijze ambulancevluchten van ZJCN-verzekerden zowel op korte als op lange termijn optimaal kunnen worden uitgevoerd. Het onderzoek vindt plaats op verzoek van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het bestuur van Fundashon Mariadal heeft de heer Arkenbout toegezegd alle medewerking te verlenen aan zijn onderzoek. Mariadal zal zonder enige terughoudendheid alle informatie beschikbaar stellen die voor het onderzoek van belang is, aldus de uitgegeven verklaring. 

Optimale oplossing

Mariadal zegt dat het bestuur van het ziekenhuis bij wil dragen aan voor de patiënten zo optimaal mogelijke oplossing voor het uitvoeren van ambulancevluchten. 

In haar persbericht van vrijdag slaat Mariadal een compleet andere toon aan dan de afgelopen maanden werd gehoord. Tot zover toonde het ziekenhuis namelijk weinig tot geen bereidheid ook maar iets van haar overwegingen te delen met derden en leek het slechts gebeten op het elimineren van lokale Air Ambulance operator Medicair, ten faveure van een nieuwe buitenlands uitvoerder. 

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo