Kunst, Cultuur en muziek

Sambarku di estímulo aan vier Bonairianen uitgereikt

KRALENDIJK – Vier Bonairianen hebben de ‘Sambarku di estímulo’  gekregen voor hun waardevolle bijdrage aan de lokale cultuur. Het gaat om Tariq Thielman, Rogen Pineda, Izaïn Mercera, Jumira Goeloe. In het bijzijn van familieleden, vrienden, vertegenwoordigers van SKAL en leden van de Komishon Herensia Kultural Rincon, heeft gedeputeerde Nina den Heyer de ‘Sambarku di estímulo’ aan de vier uitgereikt.

De uitreiking heeft op donderdag 16 mei 2024 plaatsgevonden bij Plasa Commerce in Rincon. Die avond was de aandacht volledig gericht op de vier burgers. SKAL feliciteert de genomineerden van de ‘Sambarku di estímulo’ en hoopt dat zij voor anderen een lichtend voorbeeld zijn. 

Tariq Thielman begon op jonge leeftijd al muziek te maken. Hij heeft in krioyogroepen zoals Foyan Boys, Kunuku Boys, ESO, JC and Friends gespeeld. Thielman speelt onder andere kuarta en wiri. 

Rogen Pineda speelt verschillende instrumenten en heeft een passie voor het schrijven van verhalen en acteren. Pineda was regisseur en producer van de lokale speelfilm ‘Mohada.’ Hij produceerde ook de film “Mamadu’ die nog in première moet gaan. 

Izaïn Mercera is bij het grote publiek bekend als het gezicht van ‘Nos Zjilea’, het culturele evenement dat op de laatste zaterdag van de maand bij Mangazina di Rei wordt gehouden. Hij is ook verantwoordelijk voor verschillende educatieve projecten bij Mangazina di Rei. 

Jumira Goeloe houdt zich al decennia bezig met folkloristische dans. Goeloe geeft op de zaterdagen les folkloristische dans bij Mangazina di Rei. Ze zit ook in de commissie Komishon Herensia Kultural Rincon. 

Rocargo

Als je ook iemand wil voordragen om in aanmerking te komen voor ‘Sambarku di estímulo’ voor het jaar 2025, neem dan contact op met SKAL via skal@bonairegov.com

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo