Nieuws van Bonaire

Een huis kopen op Bonaire? Bekijk de leukste huizen van de maand mei

Op zoek naar een eigen plek onder de zon?

In ons tweemaandelijks terugkerende artikel geven wij jou een overzicht van de mooiste koophuizen die momenteel op Bonaire te koop staan. Maar liefst negen ervaren makelaars van het eiland hebben speciaal voor onze lezers een selectie gemaakt van de meest interessante woningen. Of je nu op zoek bent naar een prachtig gelegen villa, een comfortabel appartement of een ander droomhuis, in dit artikel vind je voor ieder wat wils. Wij hopen dat deze selectie je inspireert en jou een stap dichter brengt bij jouw droomhuis op Bonaire.

Huis van de maand mei bij RE/MAX Paradise Homes

Bella Vista 9 

Je hebt nu de kans om eigenaar te worden van een prachtige villa met 2 aparte studio’s. Ideaal voor een huurinkomen of het ontvangen van je eigen gasten. In totaal zijn er 5 slaapkamers, 4 badkamers, een perceel grond van 886 m² en een prachtig onderhouden tuin met een zwembad. Dit maakt deze woning tot de perfecte investering, op slechts een korte rit van het centrum van Kralendijk.

De woning bestaat uit:

 • Het hoofdhuis beschikt over een open woonkamer, keuken, 3 slaapkamers met airconditioning en 2 badkamers.
 • 2 aangrenzende studio’s, elk met een buitenkeuken, slaapkamer met airconditioning en badkamer.
 • Volgroeide tuin met een chloorzwembad, palapa en een grote opslagcontainer.

Bekijk hier de virtuele tour van Belle Vista 9

Neem contact op voor meer informatie of voor een afspraak met een makelaar bij RE/MAX Paradise Homes:

Kaya Grandi 24A 
Tel: +599 717 7362 
E-mail :  info@bonairehomes.com 
Website


Huis van de maand mei bij Sunbelt Realty

 Kaya Berilo 39

Gelegen op de groene heuvel in de populaire en kindvriendelijke wijk Santa Barbara, bevindt zich deze ruime woning. Santa Barbara kenmerkt zich door de zeer centrale ligging op het eiland, de zeer aangename en rustige atmosfeer en prachtige groene omgeving. Op 10 minuten afstand bevinden zich de winkels, supermarkten en gezellige restaurants. Deze prachtige woning beschikt over een magnesium zwembad, drie slaapkamers (allen met airconditioning en plafondventilator), twee badkamers alsmede een zeer sfeervolle woonkamer en eetkeuken. De grote glazen vouwpuien in de woonkamer en keuken geven toegang tot het overdekte terras aan de voorkant en zijkanten van de woning. 

Op het ruime overdekte terras aan de voorzijde van de woning, kunt u niet alleen genieten van de prachtige tuin met volwassen tropische planten en bloeiende bomen aangevuld met steenslag, maar ook van de verkoelende passaatwind aangevuld met een fraai uitzicht. Dankzij de uitstekende ligging van de woning vindt u er rust en privacy. 

 • gelegen in de gewilde woonwijk Santa Barbara, 
 • slechts 10 minuten tot het centrum van Kralendijk,
 • woonkamer met aangrenzend overdekt terras,
 • magnsium zwembad met zonneterras,
 • prachtige tropische tuin met witte steenslag, tropische planten en bomen,
 • gepolijste betonvloeren door de gehele woning op het overdekte terras,
 • aluminium kozijnen voorzien van glazen shutters en horren

Neem contact op voor meer informatie of voor een afspraak met een makelaar bij Sunbelt Realty :

Kaya Grandi 41
Tel: +599 717 6560
E-mail : info@sunbeltbonaire.com
Website : www.sunbeltbonaire.com


Huis van de maand mei bij The Real Estate Guy

Kaya Embira

Ontdek de perfecte combinatie van comfort, stijl en investeringspotentieel in ons exclusieve appartementencomplex. Gelegen op een strategische locatie, biedt dit complex een scala aan woonmogelijkheden die voldoen aan diverse behoeften en smaken. Het complex bestaat uit 3 appartementen en 1 studio waar momenteel een kapper in gevestigd is.

Neem contact op voor meer informatie of voor een afspraak met een makelaar bij The Real Estate Guy Bonaire

The real Estate guy

South Pier Mall 6 Unit C-4 upstairs, Kaya C.E.B. Hellmund
Tel: +599 700 8181
E-mail: info@therealestateguybonaire.com
Website


Huis van de maand mei bij Caribbean Homes

Crown Terrace 33

Cas Dobla  – het “gevouwen” huis

Slechts een keer in je leven kom je een unieke woning tegen, die je de adem beneemt!
Crown Terrace 33 is precies zo’n woning! De architecten van HET, Naaldwijk, Nederland vonden hun inspiratie voor dit juweeltje in “Fallingwater of de Kaufmann Residence” van Frank Lloyd Wright.

Zoals de beroemde architect Wright opmerkte: “Geen huis zou ooit op een heuvel of wat dan ook mogen staan. Het zou van de heuvel moeten zijn”. Cas Dobla “verreist” uit de heuvel en kijkt uit op de oceaan en de rest van het eiland in een 190 graden verbazingwekkend en vrij uitzicht. Het concept speelt vanuit de ligging op een heuvel sterk in op het weidse zeezicht.

Het idee achter het ontwerp is dat van een “gevouwen” huis: het beschermt de bewoners tegen de zon en genereert tegelijkertijd een hoge mate van privacy, waardoor het gevoel bijna “naakt” in het landschap te leven wordt gecreëerd. De vloer vouwt zich om naar het dak. Alle binnenplafonds zijn volledig in beton en cement gestuukt. De muren ertussen zijn afgewerkt met prachtig koraalsteen, het materiaal dat zo kenmerkend is voor Bonaire. Andere gebruikte materialen zijn grote glazen ramen, esdoornhout, granieten vloeren en roestvrij staal.

Ondanks dat de ruimtes gesloten zijn, om aan het gewenste comfort te voldoen, voelt het alsof je letterlijk in de heuvel woont en heb je het gevoel dat je “helemaal alleen” in het paradijs leeft!

Deze residentie beschikt over tal van ultramoderne voorzieningen en apparatuur. Om er maar een paar te noemen: een groot magna-zwembad, zonnepanelen, warmtepompboilers (die warm water opwekken uit afgezogen warme lucht) en een Bulthaup-keuken met Gaggenau- en Liebherr-apparatuur, om er maar een paar te noemen.

Het hoofdgebouw beschikt over een groot zwembadterras met een schitterend uitzicht. De hele brede voorkant van de woning is een glazen wand, circa 5 meter hoog!

Aan de binnenkant, vanuit de grote woonkamer en open keuken, heb je hetzelfde perfecte uitzicht naar buiten. De gehele woning, ook de woonkamer en keuken, is voorzien van inverter airconditioners. Als je wilt, kun je het huis de hele dag koel houden zonder kosten; dankzij de zonnepanelen!

De villa is recentelijk de buitenzijde volledig geschilderd!

Neem contact op voor meer informatie of voor een afspraak met een makelaar bij Caribbean Homes:

Plasa Reina Juliana 6
Tel: +599 717 4686
E-mail : info@caribbeanhomesbonaire.com
Website


Huis van de maand mei bij Bonaire Realty

Shores Residence 2

Oceanfront 2 bedroom apartment Shores Residence 2

 • 2 slaapkamer appartement aan zee gelegen
 • Gedeeld zwembad
 • Groot terras/porch goed op de wind
 • Zeer goed en luxe afgewerkt, met hoogwaardige kwaliteit materiaal
 • Goede verhuur bewezen resultaten/inkomsten
 • Vakantieverhuur toegestaan

Neem contact op voor meer informatie of voor een afspraak met een makelaar bij Bonaire Realty:

De makelaar op Bonaire die snapt wat een goed uitzicht waard is

Terramar Building, Unit #5 
Tel: +599 786 4740 
E-mail : info@bonairerealty.com 
Website


Huis van de maand mei bij Harbourtown Real Estate

Crown Terrace 83

Deze villa ligt gelegen in Sabadeco en heeft een fenomenaal uitzicht op de oceaan en klein Bonaire. De gelijkvloerse villa heeft 3 slaapkamers, 3 badkamers, een vrijstaande garage en een palapa. Bijzonder aan deze woning zijn de ronde, organische vormen. Het is in 2012 gebouwd op een kavel van 1.889 m2 eigendomsgrond en ontworpen door architect Ronny Lobo.

De hoge plafonds in de living geven een fijn, ruimtelijk gevoel. Het ruime overdekte terras, grenzend aan het zwembad, biedt volop ruimte voor een heerlijke loungeplek. 

Ook om aan tafel te genieten van de zonsondergang en om samen te dineren met vrienden of familie. Een duik in het infinity zwembad maakt het helemaal af. 

Deze zeldzame woning is perfect voor levensgenieters die houden van detail, aandacht en kwaliteit. 

Vraagprijs: $1.290.000,-

Neem contact op voor meer informatie of voor een afspraak met een makelaar bij Harbourtown Real Estate:

Kaya L.D. Gerharts 20
Telefoon : +599 717 5539
E-mail : info@harbourtownbonaire.com
Website


Huis van de maand mei bij Qvillas

E.E.G. Boulevard 100-3

Nieuw in de verkoop: Modern gemeubileerd appartement met dakterras en prachtig uitzicht over de oceaan.

Ervaar dit fantastische appartement, gelegen dicht bij populaire stranden en strandclubs, met een oppervlakte van ongeveer 120 m2. Het beschikt over een ruime woonkamer, open keuken met bar, 2 slaapkamers, 2 luxe badkamers, een ruim balkon met eettafel, en een spectaculair dakterras.

Het dakterras is de perfecte plek om te ontspannen te midden van adembenemend uitzicht op het eiland en de Caribische Zee. Of u nu een gezellige avond met vrienden en familie onder de sterrenhemel organiseert of gewoon geniet van momenten van rust, dit dakterras biedt het podium voor onvergetelijke avonden.

Neem contact op voor meer informatie of voor een afspraak met een makelaar bij Qvillas:

Kaya Gob. N. Debrot 18A
Tel: +599 7170881 
E-mail: info@qvillas.com 
Website


Huis van de maand mei bij Keller Williams

Port Bonaire B203

Uw toevluchtsoord op een droomeiland: Oceanfront Penthouse B203 in Port Bonaire.

Welkom in het luxueuze Oceanfront Penthouse Port Bonaire, een betoverende woning die het kustleven op het pittoreske eiland Bonaire herdefinieert. Dit exclusieve penthouse omvat twee verdiepingen en is ideaal gelegen op de 3e verdieping van een omheind terrein, met de perfecte mix van privacy, veiligheid en directe toegang tot de glinsterende Caribische Zee.

Bij binnenkomst wordt u begroet door een onbelemmerd en adembenemend uitzicht op de oceaan die zich zo ver uitstrekt als het oog kan zien, met een prachtig uitzicht op Klein Bonaire en het charmante stadje Kralendijk. Het Oceanfront Penthouse beschikt over een scala aan voorzieningen, waaronder een groot gemeenschappelijk zwembad voor verfrissende duiken en momenten van ontspanning, en een duikwinkel naast de deur! Met 3 royaal bemeten slaapkamers en 2,5 badkamers biedt dit huis voldoende ruimte voor familie en gasten. Voeg daar ook een volledig uitgeruste keuken en een bijkeuken aan toe voor uw gemak. Ontworpen in loftstijl met een open galerij, belichaamt dit penthouse moderne elegantie en verfijning. Airconditioning in alle slaapkamers zorgt het hele jaar door voor uw comfort, terwijl de betegelde vloeren en smaakvolle meubels bijdragen aan de chique uitstraling van het penthouse. De woning wordt volledig gemeubileerd geleverd, waardoor deze direct klaar is voor u om in te trekken.

 Een van de opvallende kenmerken van dit penthouse is het overdekte terras, een idyllische plek om gasten te vermaken of eenvoudig te genieten van de zachte zeebries en de sfeer van het eiland. De hoge plafonds in de loft geven de ruimte een gevoel van grandeur, waardoor deze uitnodigend aanvoelt. Gunstig gelegen nabij de luchthaven, biedt het Oceanfront Penthouse gemakkelijk toegang tot verplaatsingsmogelijkheden, zoals openbaar vervoer en taxi’s. Het prachtig aangelegde resort draagt bij aan de algehele aantrekkingskracht van de woning. Het biedt u een rustige omgeving waar u echt kunt relaxen en ontsnappen aan de druk van het dagelijks leven. De Vereniging van Eigenaren (VvE) zorgt ervoor dat het pand goed wordt onderhouden en dat bewoners kunnen genieten van een zorgeloze woonervaring. Dit penthouse biedt ook een uitzonderlijke investeringsmogelijkheid, aangezien het de mogelijkheid biedt om het op korte termijn te verhuren, waardoor de perfecte kans wordt geboden om inkomen te genereren wanneer het niet persoonlijk wordt gebruikt. Verwen jezelf met de ultieme levensstijl aan de oceaan in het Oceanfront Penthouse Port Bonaire. Of je nu op zoek bent naar een luxueuze huis of een investeringsmogelijkheid, deze uitzonderlijke woning vinkt alle vakjes aan.

Vraagprijs: $745.000 USD plus kopers kosten. Het pand wordt momenteel verhuurd met een contract tot december 2024.

Neem contact op voor meer informatie of voor een afspraak met een makelaar bij Keller Williams:

Kaya Simon Bolivar 20,
De Parel Center unit 5
+599 701 3517


Huis van de maand mei bij IMB Real Estate

Sur Salina 18

Wonen in het hart van Bonaire
Deze prachtige woning is gelegen in de rustige, zeer gewilde, kindvriendelijke nieuwbouwwijk Sur Salinja, op loopafstand van de boulevard, vlakbij de winkelstraat ‘de Kaya Grandi’ en haar gezellige eet- en drinkgelegenheden.
Scholen, kinderopvang, het ziekenhuis en medische posten zijn eveneens in enkele minuten bereikbaar.

Deze heerlijke, duurzaam gebouwde woning biedt veel comfort en beschikt over:
•3 slaapkamers, voorzien van airconditioning en plafondventilatoren
•2 badkamers, voorzien van douche, toilet en wastafels
•een ruime woonkamer met een open en volledig uitgeruste keuken, voorzien van in-bouwapparatuur van hoogwaardige kwaliteit
•2 overdekte porches, waarvan met name de grootste zeer goed op de wind ligt

De kavel
De eigendomskavel is bijna 620 m2 groot, heeft een zo onderhoudsvriendelijk mogelijk aange-legde tuin, met een looppad naar de woning en naar de hottub met buitendouche, en is verder voorzien van witte steenslag en een tropische begroeiing. Deze kavel ademt één en al tropische rust en ruimte uit.
De kavel is geheel omheind; deels door een stenen muur, deels door gaas met groen.
Op de kavel zijn 2 aan elkaar grenzende bergingen aanwezig (wasmachine aansluiting) en parkeren doet u in de parkeerhaven voor het huis (buiten de kavel).

Technische specificaties

•in het hele huis elektra 220 V
•200 liter waterboiler op het geïsoleerde zadeldak
•6 zonnepanelen op het dak
(naast de WEB aansluiting; er is sprake van teruglevering van energie)
•airconditioning en plafondventilatoren in alle 3 de slaapkamers
•plafondventilatoren in de woonkamer en open keuken
•kunststofkozijnen voorzien van dubbel glas, draai-/kiepsysteem en horren
•dubbel glas in de openslaande porchdeuren naar het grote terras
•ruime kunststof septictank aanwezig
•de tuin is voorzien van een dripsysteem met pomp
•glasvezelaansluiting voor Wifi/internet
•buitenverlichting via een sensor (zowel voor de woning als de berging)

Overige kenmerken

 • Sur Salinja een volledig afgebakende nieuwbouwwijk met 1 centrale in- en uitgang
 • Sur Salinja heeft een ‘Beheersverenging’: de bijdrage voor het onderhoud van wegen, bermen en verlichting bedraagt $25/maand
 • De woning wordt op dit moment verhuurd
 • Het is mogelijk om de woning vrij van huur of in verhuurde staat te kopen
  Bestemmingsplaninformatie
  Sur Salinja ligt in een woongebied met bestemming ‘Woongebied I’.
  U kunt de woning zelf bewonen, of voor midterm of longterm verhuren.
  Adres: Sur Salinja 18
  De vraagprijs: $529.500 k.k.
 • Overdrachtsdatum: in overleg
 • De overdracht is al dan niet inclusief de huidige huurovereenkomst mogelijk
 • De overdracht is exclusief inventaris en persoonlijke eigendommen
 • Een overdracht in euro’s is mogelijk

Neem contact op voor meer informatie of voor een afspraak met een makelaar bij IMB Real Estate:

IMB Real Estate

Kaya P.N. Antonio Neuman 24 A
Kralendijk, Bonaire
Telefoon        : +599 777 5899
E-mail            : info@imbbonaire.com
Website         : www.imbbonaire.com


Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo