Consumenten

Klagende consumenten Bonaire krijgen gelijk als het gaat om chemische smaak eieren

KRALENDIJK- Het was enige tijd een trending topic op de sociale media op het eiland: de vieze chemische smaak van de lokaal geproduceerde eieren. 

Hoewel veel consumenten zich konden vinden in de kritiek, werd deze door sommige ook weer weggewuifd en afgedaan als ‘gezeur’. Een onderzoek van consumentenwinkel Fundashon Tienda pa konsumidó Boneiru (FTPKB) lijkt de kritische eiereneters nu toch gelijk te geven. 

De stichting voerde overleg met producent Punta Blanka farms. “ Het blijkt dat door een medewerker per ongeluk het ontsmettingsmiddel Creoline gebruikt werd voor reiniging van de omgeving waar eieren zich bevonden. Doordat eierschalen poreus zijn, trok de geur en smaak hiervan in een aantal eieren”, aldus FTPKB. 

Vernietigd

Punta Blanka heeft bij constatering van het gebeurde alle aangetaste eieren vernietigd. Volgens de producent zijn er dan ook al ruim twee weken geen eieren meer te koop, waarvan de smaak negatief werd aangetast. 

In overleg met FTPKB zijn nu meer afspraken gemaakt die de kwaliteit en voedselveiligheid ten goede komen. “Binnen vier maanden zullen de eieren van deze producent voorzien zijn van stempels met productie- en houdbaarheidsdatum. Daarnaast zullen de eierendozen relevante contactinformatie bevatten”, aldus de consumentenwinkel. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo