Politiek & Bestuur

James Kroon: ‘Fundashon Mariadal verdient steun van gemeenschap’

Kroon wijt de kritiek onder meer aan kwaadwillende politici en commerciële belangen

KRALENDIJK – Voormalig gedeputeerde James Kroon heeft een verklaring uitgegeven, waarin hij opkomt voor de stichting achter het ziekenhuis op Bonaire. Deze staat al enige tijd bloot aan kritiek vanuit verschillende hoeken. 

“Terechte kritiek is één ding, maar kwade wil en de intentie om zaken af te breken is iets totaal anders. Al enige tijd kijk ik met verwondering toe hoe er structurele aanvallen plaatsvinden tegen Fundashon Mariadal,” zegt Kroon.

Kroon ziet ook verborgen motieven achter deze aanvallen. “Er zijn al een tijdje verschillende verzoeken en druk van commerciële investeerders op Bonaire om zorgdiensten op Bonaire te starten. Om de afgifte van die vergunningen beter te verdedigen, moet Mariadal kennelijk worden afgebroken”. 

Kwade bedoelingen

Volgens Kroon heeft Fundashon Mariadal jarenlang hard gewerkt om de zorg op Bonaire naar een acceptabel niveau te tillen. Hoewel Kroon erkent dat er ruimte is voor verbetering op bepaalde punten, ziet hij ook wat hij beschrijft als ‘kwaadaardige politiek’, die commerciële belangen zou dienen.

“Daar geef ik, James Kroon, mijn volledige steun aan zowel Fundashon Mariadal als onze andere lokale instellingen op Bonaire die van ver zijn gekomen om ons vandaag een zorg te bieden, die vele malen beter is dan voorheen”, concludeert Kroon zijn oproep voor meer steun aan de geplaagde zorginstelling. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo