BES Eilanden

Prijs Bovenwinden-ferry mogelijk fors omhoog

ORANJESTAD/THE BOTTOM- De prijs van de Makana Ferry, die een veerdienst onderhoudt tussen onder meer Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba, wordt binnenkort mogelijk fors duurder. 

De prijsverhoging komt voort uit het aflopen van de subsidieregeling, die de ticketprijzen tot nog toe kunstmatig laag hield. Hoewel Nederland geld beschikbaar stelt voor het aangaan van een zogenaamde Public Service Obligation (PSO) waarmee de prijzen deels gesubsidieerd worden, kunnen partijen het nog niet eens worden over de voorwaarden voor die PSO. 

Het bestuurscollege van Saba zegt op vragen van ABC Online Media grote waarde te hechten aan het voortzetten van de veerdienst en ook het betaalbaar houden van de ticketprijzen. 

Gedeputeerde Arlene Spanner van Sint-Eustatius heeft tot nog toe niet gereageerd op dezelfde vragen. Naar verluidt ligt het dossier al enige tijd op het bureau van Spanner, zonder al te veel voortgang.

Zonder subsidie

De eigenaar van Makana heeft de ticketprijzen na het aflopen van de subsidieregeling, tot nog toe gelijk gehouden, maar zegt dat niet langer vol te kunnen houden. Indien de nieuwe subsidieregeling niet rond komt vóór 15 mei aanstaande, gaan de inwoners van Sint-Eustatius en Saba zo’n 50% meer betalen voor een retourtje dan dat zij op dit moment nog doen. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo