Evenementen

Vier het vrijheidsfestival ‘Variety Freedom Festival’ op 5 mei

KRALENDIJK – Stichting Fundashon Eduka Boneiru (FEB) organiseert op zondag 5 mei 2024 voor de vierde keer het Variety Freedom Festival op Bonaire. Het gratis toegankelijke festival op de Tera Cora Ranch viert de bevrijding van Nederland na de Tweede Wereldoorlog en de vrijheid van de mens in het algemeen.

Vanaf 19:00 uur treden drie gevarieerde bands op met topmuzikanten en artiesten uit Bonaire, Aruba en Nederland. De avond begint met de Tera Cora Rappers, zeven lokale jongeren die door de FEB in hun muzikale ontwikkeling worden gestimuleerd.

Daarna volgen Luis Moka + Palu Grandi (Bonaire, Krioyo) met hun aanstekelijke muziek, en Fruits of Labour ft. A-mique (Bonaire, Aruba en Nederland) met een mix van soul, disco, dance en salsa. Salsa Sabrosito (Bonaire) sluit de avond af met swingende salsa en merengue.

Samen Sterk voor Elkaar

Het Variety Freedom Festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Vfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei Nederland en de lokale bevolking. De organisatie is in handen van Bert van Bergen, voorzitter van de FEB en initiatiefnemer van het festival.

Van Bergen: “Door dit jaarlijks terugkerende festival te organiseren, wil ik iets moois aan de gemeenschap van dushi Bonaire geven. De FEB zet zich in voor een gezonde multi-culturele samenleving op Bonaire. ‘Samen Sterk voor Elkaar’ is ons motto.”

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo