Politie & Justitie

De politie zal tijdens Dia di Rincon gebruik maken van cameratoezicht

KRALENDIJK – Het Korps Politie Caribisch Nederland zal op Dia di Rincon, ofwel 30 april aanstaande, gebruikmaken van camerabewaking tijdens de activiteiten.

Het tijdelijke cameratoezicht maakt deel uit van een pilotproject van KPCN, waarbij onderzocht zal worden of de installatie van mobiele camerabewaking toegevoegde waarde heeft bij evenementen waar een groot publiek wordt verwacht. 

Het plaatsen van cameratoezicht tijdens deze evenementen is bedoeld voor het handhaven van de openbare orde, het efficiënt plannen van politiecapaciteit en het waarborgen van de veiligheid van het publiek.  Er zullen camera’s worden geplaatst op 15 locaties in Rincon. 

Verwerking

Volgens een woordvoerder van KPCN zullen de beelden van de camera worden verwerkt conform geldende richtlijnen.

De opgenomen beelden zullen na maximaal vier weken worden vernietigd. Als er binnen vier weken een specifieke reden is om aan te nemen dat de camerabeelden nodig zijn voor onderzoek naar een strafbaar feit, kunnen de beelden voor dit doel worden gebruikt. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo