Onderwijs

Caribische en Nederlandse onderwijsinstellingen gaan samenwerking intensiveren

De verschillende onderwijsinstellingen willen samen meer gaan doen. Foto: RCN

Achttien onderwijs- en kennisinstellingen uit het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederland, waaronder de Scholengemeenschap Bonaire (SGB), gaan hun samenwerking op het gebied van onderwijs, onderzoek en wetenschap verder opbouwen en intensiveren. 

De instellingen willen gezamenlijk onderwijsprogramma’s ontwikkelen en benadrukken het belang van studentgerichte initiatieven. De samenwerking volgt op een kennismissie naar het Caribisch gebied onder leiding van minister Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). 

Minister Dijkgraaf uit Nederland toont zich verheugd over dit initiatief en ziet het als een vervolgstap op eerdere successen binnen het Koninkrijk, zoals de Koninkrijksbeurs voor studentenuitwisseling. 

Minister Van Heydoorn (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Curaçao) benadrukt het belang van persoonlijke ontwikkeling van Caribische studenten en steunt de initiatieven van de kennisinstellingen volledig. 

Overleg

De betrokken partijen zullen een bestuurlijk overleg opzetten om een werkagenda op te stellen, waarbij ook studenten en arbeidsmarktvertegenwoordigers betrokken zullen worden. Verschillende individuele instellingen tonen ook interesse in samenwerking, zoals de universiteiten van Aruba, Curaçao, Haagse Hogeschool en Universiteit Utrecht, die een deeltijdopleiding bestuurskunde willen starten.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo