Defensie

Militaire training op Bonaire

Archieffoto vrijwilligerswerk in 2022

KRALENDIJK – Van 9 tot 15 april 2024 vinden militaire oefeningen plaats op Bonaire. Deze oefeningen worden georganiseerd ter ondersteuning van de operationele gereedheid van de 45ste landmachtcompagnie, gestationeerd op Curaçao. Het hoofddoel is om vertrouwd te raken met de omgeving op Bonaire, lokale autoriteiten en hulpdiensten.

Vandaag, donderdag 11 april, zal er een gezamenlijke oefening plaatsvinden tussen het leger en de ESF 3 en ESF 7 crisisbeheersingsgroepen. Tijdens deze periode zal de eenheid ook werk verrichten met een sociaal doel. Het terrein van de scouting in Rincon zal dienen als bivaklocatie gedurende de oefeningen.

Kapitein Bernard Roos en majoor Arthur Duursma zullen tijdens hun verblijf een beleefdheidsbezoek brengen aan de waarnemend gezaghebber.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo