Overheid

Openbaar Lichaam Bonaire installeert werkgroep Dierenwelzijn

Er zijn veel en vaak veel schrijnende gevallen als het gaat om dierenwelzijn op het eiland. Foto: Dierenbescherming Bonaire

KRALENDIJK – Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) heeft een werkgroep opgericht die zich bezig moet gaan houden met dierenwelzijn op het eiland. 

De oprichting van deze werkgroep is een voortzetting van de eerdere Werkgroep Hondenwelzijn. De werkgroep zal zich onder meer richten op de huidige problematiek van loslopende honden op het eiland, maar zal zich ook in bredere zin inzetten voor dierenwelzijn. 

Naast het verbeteren van de leefsituatie van dieren, heeft de werkgroep ook als doel om de kennis op het gebied van dierenverzorging te vergroten. Door middel van educatieve programma’s en voorlichtingsinitiatieven wil deze ervoor zorgen dat diereneigenaren en dierenliefhebbers beschikken over de nodige informatie en vaardigheden om goed voor hun huisdieren te zorgen.

Informatiecampagne 

In het komende tweede kwartaal zal de werkgroep van start gaan met een informatiecampagne, gericht op het vergroten van de bewustwording onder diereneigenaren en dierenliefhebbers. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo