Nieuws uit Nederland

Caribische projecten strijden om Appeltjes van Oranje

Tien initiatieven uit de Cariben zijn door het Oranje Fonds geselecteerd om kans te maken op een Appeltje van Oranje 2024. Geselecteerd uit 212 voordrachten binnen het Koninkrijk der Nederlanden, weerspiegelen deze kandidaten het jaarthema ‘samen’, gericht op het versterken van de sociale cohesie.

Onder de kanshebbers bevinden zich projecten uit Aruba, Curaçao, Sint Eustatius en Sint Maarten, zoals Club Kibrahacha 60+ en de 721 Kids Foundation. De uiteindelijke winnaars, die in oktober door Koningin Máxima worden bekroond, ontvangen een bronzen beeldje ontworpen door prinses Beatrix en een geldbedrag van 25.000 euro.

Een selectieprocedure, inclusief een stemtiendaagse en pitchdag, zal de tien finalisten bepalen, waarbij de focus ligt op de betrokkenheid en actieve deelname van zowel vrijwilligers als deelnemers binnen de initiatieven.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo