Gezondheidszorg

Inwoners Bonaire starten handtekeningenactie voor verlenging arbeidsovereenkomst met populaire Neuroloog

Rosemarie Winklaar hoopte bij voldoende handtekeningen Fundashon Mariadal te overtuigen Beukers aan te houden

KRALENDIJK – Op Bonaire is op woensdag een spontane handtekeningenactie op gang gekomen om het ziekenhuis Fundashon Mariadal aan te sporen, het dienstverband met de op het eiland populaire Neuroloog Richard Beukers voort te zetten. 

Door veel inwoners wordt negatief gereageerd op het nieuws over de voorgenomen beëindiging van het dienstverband met de neuroloog. “Eindelijk een neuroloog die oor heeft voor de mensen en die onze taal spreekt”, zegt één van de initiatiefnemers van de actie. 

Beukers verwierf veel steun op het eiland, nadat hij de ernstige klachten van een aantal rugpatiënten die in Colombia niet juist zouden zijn behandeld, serieus nam en hen uitzond om correctieve operaties te ondergaan.

Kwade opzet

De initiatiefnemers zien kwade opzet van Mariadal in de beslissing om het dienstverband met Beukers niet te verlengen. “Er moeten zeker weer buitenlandse Neurologen voor in de plaats komen, die hier steeds maar een paar maanden zijn, maar die onze taal niet spreken”, zegt een ander bij de actie betrokken persoon.

Aan het eind van de dag maakte Rosemarie Winklaar, die de handtekeningenlijsten opstelde, melding van honderden handtekeningen die inmiddels zouden zijn gezet op het verzoek Beukers in dienst te houden. Winklaar, bekend van haar Cateringbusje, stond op woensdagmiddag bij de Tung Fong store aan de Kaya Corona om daar handtekeningen te verzamelen. 

Fundashon Mariadal heeft zelf nog niet actief gecommuniceerd over het besluit Beukers aan de kant te zetten. 

Deel dit artikel