Luchtvaart & Reizen

Brand in motor Albatros Airlines bij uitvoeren vlucht voor JetAir

Het vliegtuig EMB120 van Albatros Airlines op Curaçao.

WILLEMSTAD – Tijdens de voorbereidingen voor een chartervlucht voor JetAir Caribbean op Curaçao, heeft een vliegtuig van de Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Albatros Airlines te kampen gehad met een brand in een van de motoren. Het incident vond plaats op woensdagavond, net toen het toestel, dat vluchten zou gaan uitvoeren tussen de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, en Curaçao), zijn motoren startte op de luchthaven van Curaçao.

JetAir Caribbean is reeds enige tijd bezig met het opzetten van vluchten tussen Curaçao, Bonaire, en Aruba, maar heeft tot nu toe weinig succes gehad met deze onderneming. Dit incident werpt opnieuw vragen op over de keuze voor Albatros Airlines als partner voor deze operaties.

Experts in de luchtvaartindustrie uiten zorgen over de beslissing van de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit (CCAA) om JetAir toestemming te geven vluchten uit te voeren met een Venezolaanse luchtvaartmaatschappij. Zij wijzen op de financiële instabiliteit en de internationale sancties die het moeilijk maken om de veiligheids- en onderhoudsstatus van Venezolaanse vliegtuigen met zekerheid vast te stellen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo