Luchtvaart & Reizen

Bonaire verwelkomt recordaantal verblijfsbezoekers in maart 2024

Foto - Flamingo International Airport Bonaire

KRALENDIJK – In maart 2024 heeft Bonaire een historisch hoog aantal van 18.169 verblijfsbezoekers verwelkomd, een duidelijke toename vergeleken met voorgaande jaren. Dit markeert een belangrijke mijlpaal voor de toeristische sector van het eiland, met een groei van ongeveer 10% vergeleken met 2023 en 13,5% sinds 2019.

De groei wordt voornamelijk gedreven door de Noord-Amerikaanse markt, met een significante toename van Amerikaanse en Canadese bezoekers, dankzij meer vluchten van luchtvaartmaatschappijen als United Airlines, Delta, AA en de introductie van WestJet-vluchten vanuit Toronto.

Ondanks deze algemene toename, was er een lichte daling van Nederlandse bezoekers, voornamelijk te wijten aan een afname in vluchtfrequenties en beschikbare zitplaatsen. De meeste bezoekers kwamen uit Nederland (39%) en de Verenigde Staten (29%), met significante bijdragen van reizigers uit Curaçao, Canada, Duitsland en Aruba.

De leeftijdsgroepen 45-54 en 55-64 jaar vormden de grootste groep bezoekers, zowel uit de VS als Nederland. Daarnaast verwelkomde Bonaire in februari 48.233 cruisebezoekers en 23 cruiseschepen.

Deel dit artikel