Politie & Justitie

Bosbrand bij Bario Mexico: sluit ramen en deuren bij rookoverlast

KRALENDIJK – Op zaterdag is door onbekende oorzaak brand ontstaan bij Bario Mexico. Het brandweerkorps Caribisch Nederland heeft de situatie inmiddels opgeschaald naar middelbrand. Het gaat om een bosbrand.

Door huisvuil blijft het hier en daar opnieuw branden. De brandweer is daarom regelmatig aan het nablussen. Het Openbaar Lichaam Bonaire gaat helpen met het doven van de brandhaard door er zand op te leggen. Bij de brand komt veel rook vrij. De overheid raadt mensen die last hebben van de rook om de ramen en deuren te sluiten.

Illegaal

Er worden geluiden gehoord dat op de betreffende locatie in de afgelopen tijd illegaal vuil werd gedumpt. Het BKCN zal, nadat het vuur is gedoofd, de komende dagen nader onderzoek doen naar de oorzaak en de precieze situatie ter plekke. 

Deel dit artikel