Politie & Justitie

Verkeersovertredingen, aanhoudingen en boetes

KRALENDIJK – De afgelopen week heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) op Bonaire op diverse locaties verkeerscontroles uitgevoerd waarbij boetes zijn uitgeschreven en aanhoudingen zijn verricht.

Op zondag 17 maart, rond 03:00 uur, heeft de politie een 19-jarige man aangehouden op de Kaya Industria Pariba omdat hij onder invloed van alcohol reed. Hij werd op zijn scooter gestopt tijdens een gewone controle. De politie merkte op dat hij tekenen van dronkenschap vertoonde en na een blaastest werd hij meegenomen naar het politiebureau voor verdere analyse. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Op zaterdag 16 maart werd een 38-jarige vrouw op de Kaya Korona aangehouden wegens het niet voldoen aan een ambtelijk bevel van de politie. Ze vertoonde slingerend rijgedrag, weigerde aanvankelijk een blaastest en werd uiteindelijk naar het politiebureau gebracht na meerdere pogingen om haar aan te manen de auto te verlaten.

Verkeersovertredingen tijdens Controles

Diverse boetes zijn uitgeschreven voor verkeersovertredingen, waaronder een voor rijden zonder helm, een voor vasthouden van een telefoon tijdens het rijden, vier voor rijden zonder geldige verzekering, vier voor rijden zonder geldig rijbewijs en een voor fout parkeren.

Deel dit artikel