Politiek & Bestuur

Eilandsraad Bonaire op gesprek met VWS in Nederland

De raadsleden op bezoek bij Staatssecretaris Maarten van Ooijen. Foto: Eilandsraad

DEN HAAG/KRALENDIJK- De eilandsraad van Bonaire heeft de afgelopen week ook een bezoek gebracht aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Op de eilanden wordt gezondheidszorg vaak gezien als een delicate kwestie. Zo zijn er regelmatig klachten over beslissingen genomen door Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN). Maar ook beleid van het Fundashon Mariadal en de ontwikkelingen rondom BonLAB blijven de gemoederen bezighouden. 

Dit jaar kwam daar nog een zorgpunt bij, namelijk de ontwikkelingen omtrent de Air Ambulance. 

Antwoord

De eilandsraden spraken van vruchtbare gesprekken, maar kregen niet op alle punten een bevredigend antwoord, zo bleek uit een gesprek van Bonaire.nu met twee van de raadsleden die de vergadering bijwoonden. 

Deel dit artikel