Bonaire

Vrijwilligersproject BonDOET van start gegaan op Bonaire

Foto ABC Online Media

KRALENDIJK – Op Bonaire is vrijdagochtend het vrijwilligersinitiatief BonDOET van start gegaan. De opening vond plaats op Plaza Chiku Goeloe. Dit jaar zijn er 82 verschillende projecten die tijdens het evenement, dat twee dagen duurt, zullen worden uitgevoerd. Tijdens de opening werd speciaal stilgestaan bij het overlijden van Raynel Cicilia, die een belangrijke bijdrage leverde aan BonDOET door het maken van video’s en muziek.

Foto ABC Online Media

Roosje van der Hoek, die de opening verzorgde, herinnerde Cicilia als een inspirerende kracht achter BonDOET. “Hij heeft veel voor ons gedaan, hij heeft door zijn werk de essentie van BonDOET vastgelegd. Niet alleen voor Bonaire, maar ook voor Curaçao, Aruba en de Bovenwindse Eilanden. Hij heeft veel mensen geïnspireerd. En wat hij voor ons heeft gedaan, zal altijd in onze gedachten blijven”, aldus Van der Hoek.

Naast Van der Hoek brachten Amy van der Linden, namens het NGO-platform, en gedeputeerde Nina den Heyer ook woorden van aanmoediging. Den Heyer benadrukte het belang van vrijwilligerswerk: “Ik ben blij om zoveel jongeren hier te zien. Niet alles moet door de overheid worden gedaan. Door je eiland te helpen, help je ook jezelf voor de toekomst. Wat jullie doen voelt heel goed”, zei Den Heyer, waarmee het startsein voor de vrijwilligersactiviteiten werd gegeven.

Kolegio Strea Briante is inmiddels had aan het werk met mensen van Kas Karko.

Deel dit artikel