Personeel & Werk

Onrust onder werknemers beveiligingsbranche Bonaire; arbeidsvoorwaarden blijven slecht

AFBW voorzitter Cherrel Kwidama legt op DCTV uit wat de problemen zijn die momenteel spelen in de branche

KRALENDIJK – Er is onrust binnen de beveiligingsbranche op Bonaire. Dat komt naar voren uit berichten van de Algemene Federatie van Bonairiaanse Werknemers (AFBW).

Afgelopen week organiseerde de vakbond dan ook een open dag speciaal voor medewerkers in de beveiliging, om zich aan te melden bij de vakorganisatie. De vakbond komt ook op voor een groep medewerkers die door een beveiligingsbedrijf op het eiland afgelopen week te horen kreeg, dat zij vanaf 1 april a.s. geen werk meer hebben bij die werkgever. 

AFBW-voorzitter Cherrel Kwidama zegt de handelwijze van het bedrijf te betreuren en in gesprek te zijn met RCN-unit SZW om te bekijken hoe er met de situatie omgegaan zal worden. 

Breder

Volgens AFBW-adviseur Norwin Willem is wat bij het betreffende bedrijf gebeurt nog maar het topje van de ijsberg. De vakbondsman zegt dat medewerkers van beveiligingsbedrijven tot nog toe aarzelend zijn geweest zich bij een vakbond aan te sluiten. “Dit terwijl medewerkers die zich aanmelden bij de vakbond steun krijgen, zodat ze het niet alleen hoeven op te nemen tegen een werkgever die zich niet aan de regels houdt”. 

Volgens Willem worden er vooral in deze branche veel schrijnende gevallen gezien, waarbij de bepalingen van de Arbeidswet worden overtreden. Overigens ziet Willem dat ook binnen de HORECA, waar ook veel zaken nog niet goed zijn geregeld. 

Rocargo
Deel dit artikel