Nieuws van Bonaire

Discipline centraal bij jaarlijks Kopa Lito jeugdvoetbaltoernooi op Bonaire

Foto's Monalisa Domacasse

KRALENDIJK / Rincon – Afgelopen week is het Kopa Lito jeugdvoetbaltoernooi van start gegaan. Dit jaarlijkse evenement, een samenwerking tussen Federashon Futbol Boneriano en de MCB Bank, heeft rond de 1000 enthousiaste jonge spelers samengebracht die strijden om de winst in verschillende leeftijdscategorieën van U5 tot en met U17.

Het toernooi, dat drie weken zal duren, legt niet alleen de nadruk op het winnen van wedstrijden, maar ook op discipline als een cruciaal onderdeel van de competitie, getuige het thema: “Met discipline win je meer”.

De aftrap van het toernooi vond afgelopen weekend plaats, waarbij de eerste wedstrijden werden gespeeld. Het evenement benadrukt het belang van zowel sportieve prestaties als persoonlijke ontwikkeling, waarbij jonge atleten worden aangemoedigd om hun vaardigheden op het veld te verbeteren en tegelijkertijd belangrijke levenslessen te leren over het belang van discipline en teamwerk.

Met de steun van sponsor MCB Bank blijft het toernooi een jaarlijks hoogtepunt voor zowel deelnemers als toeschouwers, en draagt het bij aan de ontwikkeling van de volgende generatie voetbalsterren op het eiland.

Resultaten van de eerste week.
Deel dit artikel