Sport & Vrije tijd

Jonge Bonairiaanse atleten klaar voor Interinsulaire Spelen 2024

Zo’n 100 leerlingen uit het basis en voortgezet onderwijs zijn klaar voor deelname aan de ‘weganan interinsular’ interinsulaire spelen.

KRALENDIJK – Jonge atleten op Bonaire zijn zich aan het voorbereiden voor de ‘Weganan Interinsular 2024’. Met ongeveer 100 veelbelovende leerlingen uit zowel het basis- als voortgezet onderwijs, belooft het een spektakel te worden.

Het eerste gedeelte van de Interinsulaire Spelen begint op 29 februari tot 3 maart 2024 op Aruba. Hier zullen de jonge Bonairiaanse talenten de zalen betreden voor wedstrijden zoals meisjes trefbal, schaken en dammen.

Rocargo

Van 14 tot 17 maart 2024 is Bonaire de thuisbasis. Hier wordt voetbal voor meisjes gespeeld. Ook zal er voor het eerst in de geschiedenis de sporten basketbal en aquathlon worden georganiseerd.

In het laatste weekend, van 11 tot 14 april 2024, gaat het sportevenement naar Curaçao. Atletiekwedstrijden, volleybal voor jongens op de basisschool en basketbal voor leerlingen van het voortgezet onderwijs zullen de Bonairiaanse delegatie worden beoefend.

Terwijl de teams zich voorbereiden om de eer van Bonaire te verdedigen, wordt er reikhalzend uitgekeken naar de confrontaties tussen de lokale winnaars. Kolegio Kristu Bon Wardador is de lokale winnaar bij het basketbal en trefbal. Skol Amplio Papa Cornes werd op Bonaire tweede bij het onderdeel basketbal en komt ook uit op dit onderdeel. INDEBON en de scholen zullen het evenement op Bonaire gaan organiseren.

Rocargo
Deel dit artikel