Nieuws van Bonaire

Koningin Máxima komende week op bezoek in Colombia

Koningin Máxima zal van zondagmiddag 25 tot en met woensdag 28 februari een bezoek brengen aan de Republiek Colombia als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). 

Tijdens het bezoek zal Koningin Máxima zich met name richten op het bevorderen van goede toegang tot veilig en betaalbaar gebruik van financiële diensten, evenals het thema financiële gezondheid. 

Maandag zal de Koningin verschillende projecten bezoeken rondom Medellin, waaronder fintech Avista, Cooperative Financiera de Antioquia en een boerenbedrijf dat training krijgt in biologische landbouw. 

Dinsdag en woensdag staat Bogotá op de agenda, waar diverse gesprekken gepland zijn over financiële inclusie en de relatie met financiële gezondheid. Dit bezoek wordt bijgewoond door vertegenwoordigers van de Reference Group, met wie Koningin Máxima sinds 2009 samenwerkt, en markeert haar tweede bezoek aan Colombia in haar rol als UNSGSA.

Deel dit artikel