Nieuws van Bonaire

Bonaire zet in op rechtstreekse vliegverbinding met Bogotá

De delegatie onder leiding van speciaal gezant Edison Rijna. Foto: TCB

KRALENDIJK- De Tourism Corporation Bonaire (TCB), in samenwerking met Speciaal Gezant voor Bonaire Edison Rijna, Holland House, de Nederlandse Koninkrijksambassade, BONHATA en Bonaire International Airport (BIA), heeft een tweedaagse handelsmissie naar Bogota, Colombia uitgevoerd.

Doel van het bezoek was het tot stand brengen van een directe luchtverbinding tussen Bogota en Bonaire. TCB heeft de afgelopen twee jaar uitgebreid onderzoek verricht, waaronder analyse van mobiliteitsgegevens, inventarisatie van kamers en marktonderzoeken, waaruit blijkt dat Bonaire klaar is voor een dergelijke verbinding. 

Ondanks het ontbreken van directe vluchten en gerichte marketing, blijkt uit recente gegevens dat Colombia een belangrijke markt is voor Bonaire, die in 2023 tot de top 10 van herkomstmarkten behoort.

De delegatie uit Bonaire, onder leiding van Speciaal Gezant Edison Rijna en met vertegenwoordigers van TCB, BIA, BONHATA en Holland House, heeft zich daarom ingezet om dit doel dichterbij te brengen. 

Voortdurend

TCB en haar partners zeggen te werken aan een verdere dialoog en inspanningen om Bonaire in de komende maanden te verbinden met belangrijke knooppunten in Zuid-Amerika.

Deel dit artikel