Nieuws van Bonaire

Ernstige vraagtekens rondom ondernemer in miljoenenproject voor betaalbare woningen

De Jonge in juni 2023 op Bonaire op bezoek bij bouwproject in Hato | Foto ABC Online Media

In een artikel dat zondag 4 februari werd gepubliceerd door NRC-journalisten Camil Driessen en Merijn Rengers wordt licht geworpen op een controversieel woningbouwproject op Bonaire. 

Het project, ondersteund door de Nederlandse overheid met een investering van 83 miljoen euro, heeft als doel betaalbare woningen te bouwen en wordt geleid door ondernemer Peter Starreveld. Starreveld, met een verleden van faillissementen en ontevredenheid onder klanten en partners, belooft 444 prefab-chalets te realiseren. Echter, de voortgang is twijfelachtig: een geplande fabriekshal en de voltooiing van beloofde woningen lopen aanzienlijke vertraging op.

Daarnaast wijst het onderzoek op Starrevelds betrokkenheid bij Resort Bonaire, waar appartementen door EuroParcs verkocht werden met de belofte van hoge rendementen uit verhuur, een belofte die vaak uitblijft terwijl eigenaren geconfronteerd worden met hoge beheerskosten en onverhuurbare appartementen door achterstallig onderhoud. Starreveld bezit daar een Penthouse en lijkt sinds kort de helft van de aandelen in bezit te hebben.

De situatie rond de EuroParcs Group, die haar belang in Bonaire Resorts heeft overgedragen aan Starreveld, voegt een extra laag toe aan het verhaal, met EuroParcs die Starreveld prijst als een betrouwbare partner.

Lees het artikel in het NRC hier: https://www.nrc.nl/nieuws/2024/02/04/de-enthousiaste-chaletbouwer-die-grossiert-in-faillissementen-ziet-de-bouw-op-bonaire-zonnig-in-a4189051

Lees ook over dit onderwerp: https://bonaire.nu/2024/01/09/van-resorts-en-doorontwikkelen/ en het tweede deel: https://bonaire.nu/2024/01/16/van-resorts-en-doorontwikkelen-ii/

Lees ook De Orkaan van vandaag met het volgende artikel: https://www.deorkaan.nl/faillissements-expert-peter-starreveld-de-wit-chalets-nu-actief-op-bonaire/?fbclid=IwAR3ThkREPKlwTxeaSUsadqEPJ0Gu79wyAA2m6smm6X9-LfO60ix8xsYyJN4

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo