Nieuws van Bonaire

Studenten MBO Bonaire actief betrokken bij lokale duurzaamheidsprojecten

KRALENDIJK – Het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) op Bonaire heeft het schooljaar 2023-2024 gewijd aan het thema ‘duurzaamheid’. Met de slogan ‘MBO Bonaire pa un enseñansa duradero’ benadrukt de onderwijsinstelling het belang van kwalitatief onderwijs dat nauw samenwerkt met het bedrijfsleven en instellingen, en zet in op digitalisering. Tijdens de Burgerschap dag op 17 januari stond duurzaamheid centraal, waarbij studenten de kans kregen om meer te leren over het belang van een duurzame omgang met het eiland.

Alle 380 studenten van de BOL-opleidingen namen deel aan verschillende activiteiten gericht op duurzaamheid. Ze bezochten onder andere Klein Bonaire en Washington National Park met Stinapa, leerden over de bescherming van Lora’s en riffen door Echo en Reef Renewal, en ontdekten lokale voedselproductie en gezonde kookmethodes met LVV, Bon Terra en Nature Cooking Bonaire. Ook maakten ze kennis met de schoonheid van het eiland door middel van een Mangrove tour, een presentatie van Sea Turtle Conservation en een Glassbottom boat tour.

Een specifieke focus lag op het afvalprobleem van Bonaire. Studenten zagen hoe Selibon duurzaam omgaat met afval en deden mee aan een Beach Clean up bij Donkey Beach. Tijdens een workshop ‘driftwoodpainting’ leerden ze bovendien over het hergebruiken van afval.

Als onderdeel van deze duurzaamheidsinitiatieven ontvingen alle studenten een persoonlijke Blue Bottle, voorzien van het logo van MBO Bonaire en hun naam. Ook zijn de waterpunten op de campus opnieuw ingericht met de kernwoorden: Refill, Reuse, en Reduce, om het gebruik van plastic flesjes te verminderen en het drinken van water te stimuleren. Dit initiatief onderstreept de inzet van MBO Bonaire voor een duurzame toekomst.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo