Nieuws van Bonaire

Succesvol schildpaddenjaar: Meer dan 10.000 jonge schildpadden bereiken de zee

Foto - Sea Turtle Conservation Bonaire

KRALENDIJK – Dit seizoen markeert een groot succes voor The Sea Turtle Conservation Bonaire met 125 schildpaddennesten geteld op Bonaire en Klein Bonaire. De stichting wacht nog op de uitkomst van de laatste 5 nesten. Bovendien zijn er tijdens de schildpaddenonderzoeksactiviteiten 275 schildpadden gevangen, waarvan 210 voor het eerst werden gemarkeerd. Twee schildpadden, ‘Mateo’ en ‘Gabriela’, zijn uitgerust met satellietzenders om hun bewegingen te volgen.

Het project heeft een indrukwekkend aantal van 10,720 jonge schildpadden geholpen veilig hun nest te verlaten. Daarnaast hebben 46 nesten financiële steun ontvangen van toegewijde sponsors.

De inspanningen van de stichting beperkten zich niet alleen tot het monitoren en beschermen van schildpadden. Er zijn ook 104 opruimacties georganiseerd, waaronder duikmissies om vislijnen te verwijderen en het schoonhouden van Klein Bonaire.

Deel dit artikel