Nieuws van Bonaire

Politieonderzoek leidt tot sluiting van diverse gelegenheden op nieuwjaarsdag

KRALENDIJK – Tijdens een routinecontrole in de vroege uren van maandag 1 januari heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) op Bonaire verschillende horecagelegenheden gesloten vanwege het overtreden van de toegestane sluitingstijden. Rond 04:30 uur werden activiteiten bij een evenement in Lagun en bij twee horecazaken, inclusief een mobiele eetgelegenheid, stilgelegd.

De politieactie vond plaats op verschillende locaties, waaronder Kaya Caribe, Kaya Nikiboko Noord en Hanchi Amboina. De bezoekers van deze gelegenheden werden verzocht het pand te verlaten. De sluitingen waren het gevolg van het niet beschikken over de vereiste vergunningen om na de toegestane tijd open te blijven. Een van de gesloten horecagelegenheden kon tevens geen geldige vergunning overleggen.

De eigenaren van de betrokken gelegenheden hebben een waarschuwing ontvangen. Deze actie van het KPCN benadrukt het belang van het naleven van de lokale wet- en regelgeving met betrekking tot openingstijden, zeker tijdens feestdagen.

Deel dit artikel