Nieuws van Bonaire

Nieuwjaarsdag start met levendige viering van traditioneel Maskarada op Bonaire

De Maskarada groep werd dit jaar voor het eerste ontvangen door plaatsvervangend gezaghebber, Ingrid Sealy. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK – De eerste dag van het nieuwe jaar heeft ook dit jaar weer in het teken gestaan van de viering van het traditionele Maskarada.

De Maskaradagroep liet zich zien op verschillende plekken op het eiland, waaronder het Kas di Kuido en de Dienst Cultuur. Daar werd de groep ontvangen door plaatsvervangend gezaghebber Ingrid Sealy, die het traditionele vaatje met rum aan de groep overhandigde. 

Op een moment dat het eiland een grote toestroom kent van inwoners van buiten het eiland, wordt er extra waarde gehecht aan het behoud van de tradities van het eiland zelf. De Maskarada groep voerde diverse sketches up, daarbij vertellend over het traditionele leven op het eiland. 

Deel dit artikel