Nieuws van Bonaire

Overheid Bonaire en TCB waarschuwen weer: ‘Betaal Toeristenbelasting alleen via officieel kanaal’

KRALENDIJK – Met het aanstaande hoogseizoen in zicht waarschuwen het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) en Tourism Corporation Bonaire (TCB) opnieuw tegen het betalen van de toeristenbelasting via commerciële websites die daar extra voor rekenen. 

Sinds 1 juli 2022 moeten niet-ingezetenen van Bonaire een Visitor Entry Tax van $75 betalen, terwijl kinderen tot en met 12 jaar $10 betalen. Dit vervangt de eerdere belastingen voor hotels en autoverhuur. 

Rocargo

“Pas op voor zogenaamde wederverkopers die hogere tarieven hanteren via hun websites”, aldus een gezamenlijk persbericht. Het OLB en TCB benadrukken ook niet verantwoordelijk te zijn voor gegevens verstrekt aan deze wederverkopers. 

QR code

Luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven en duikscholen worden opgeroepen om klanten en gasten van de juiste informatie te voorzien en de Visitor Entry Tax liefst online vóór aankomst te betalen. Met de toegezonden QR-code kunnen de toeristen snel binnenkomen. 

Deel dit artikel