Nieuws

Vaartuig loopt vast op rif op Sorobon

De Kustwacht helikopter heeft de opvarenden in veiligheid gebracht. Foto: KPCN

KRALENDIJK- Op dinsdag 14 november, rond 23:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een vaartuig die gestrand was ter hoogte van Sorobon. Het vaartuig kwam vast te zitten op het rif aan de inham van het water tussen Sorobon en Lac. 

Het vaartuig met twee mannen aan boord was op weg van Curaçao naar Aves toen ze plotseling in de problemen kwam ten zuiden van Bonaire.

Alle veiligheidsdiensten, waaronder de Koninklijke Marechaussee, het Korps Politie Caribisch Nederland, de Douane en de Kustwacht, rukten uit om hulp te verlenen en reddend op te treden. Gezien de zee toestand en omdat er geen andere manier was om bij het vaartuig te komen, besloot de Kustwacht om de Kustwacht helikopter in te schakelen. 

Helikopter

Doordat het vaartuig vol begon te lopen met water en de helikopter er nog niet was, besloten medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, Kustwacht en de Douane door het ondiepe water te lopen, maar konden de 2 personen niet bereiken. De helikopter met bemanning assisteerden de mannen zodat ze met de helikopter veilig naar het strand van Sorobon gebracht konden worden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo