Nieuws van Bonaire

Feestelijke 247ste Statia Day met ceremonies en vuurwerk

ORANJESTAD – Vandaag markeert Sint Eustatius de 247ste viering van Statia Day. Gevierd wordt o.m. eerste officiële saluut aan het Amerikaanse schip Andrew Doria, een belangrijk historisch feit waarmee Amerika werd erkend als onafhankelijk land.

De dag begon vroeg met het hijsen van de vlaggen van Nederland, de Verenigde Staten en Sint Eustatius, als teken van de historische en culturele verbondenheid. In de daaropvolgende toespraken van staatssecretaris Van Huffelen, bestuurder Francis en de Amerikaanse consul Margy Bond, werd de nadruk gelegd op de betekenis van deze historische gebeurtenis en de blijvende invloed ervan op de internationale relaties.

De viering van Statia Day op het eiland gaat verder met een reeks festiviteiten die de hele dag duren. De gemeenschap op Sint Eustatius, samen met bezoekers van over de hele wereld, viert niet alleen de historische erkenning van Amerika, maar ook de rijke culturele diversiteit en het erfgoed van het eiland. De feestelijkheden worden afgesloten met een indrukwekkende vuurwerkshow om middernacht, die de eenheid en trots van de gemeenschap symboliseert.

Deel dit artikel