Nieuws van Bonaire

Inwoners Bonaire liepen ook mee met klimaatdemonstratie in Nederland

Foto Greenpeace Martin van Dijl

AMSTERDAM – In een krachtige demonstratie van solidariteit en urgentie, verzamelden zondag duizenden mensen, waaronder een opvallende delegatie van Bonaire, op de straten van Amsterdam om een krachtige boodschap te sturen naar Den Haag. 

Ze eisen een eerlijke en groene toekomst, vooral nu Nederland lijkt te treuzelen in zijn klimaatbeleid. Deze historische klimaatmars, de grootste ooit in Nederland, benadrukte de noodzaak van onmiddellijke actie.

Onder de 85 duizend deelnemers bevonden zich inwoners van Bonaire, die persoonlijk de gevolgen van klimaatverandering ervaren. Met ondersteuning van Greenpeace, hebben zij hun stem verheven om aandacht te vragen voor de unieke uitdagingen waarmee hun eilandgemeenschap wordt geconfronteerd. 

Zeespiegelstijging, koraalsterfte, en extreme hitte bedreigen niet alleen hun natuurlijke omgeving, maar ook de gezondheid en het welzijn van de Bonairiaanse bevolking.

Churmer Bomba, een inwoner van Bonaire, deelde zijn persoonlijke ervaringen met de impact van klimaatverandering op het eiland. “Onze aanwezigheid hier is een directe oproep tot actie. Wij, als Bonairianen, voelen de gevolgen elke dag en kunnen niet langer wachten op trage beleidsveranderingen,” zei hij terwijl hij een vlag van Bonaire hoog hield.

De aanwezigheid van de Bonairiaanse gemeenschap benadrukt de urgentie van inclusief en rechtvaardig klimaatbeleid dat alle delen van het Koninkrijk der Nederlanden omvat. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo