Nieuws van Bonaire

Politiek commentator Arthur Sealy roept Bonairianen op tot stemmen voor de Tweede Kamer

Archieffoto Arthur Sealy - Foto binnenlandsbestuur.nl Flavio Maestroni

KRALENDIJK – Politiek commentator Arthur Sealy, op het eiland bekend om zijn vaak scherpe meningen als het gaat om de lokale politiek, roept inwoners van het eiland op om bij de komende Tweede Kamer verkiezingen hun stem uit te brengen. 

“Op 22 november kunnen we stemmen voor de Tweede Kamer, maar geen enkele partij voert campagne voor hun bondgenoot in Nederland. Laten we ons ervan bewust zijn dat onze stem waarde heeft om twee redenen: om het Bestuurscollege en de Eilandsraad te laten weten welke partijen in Nederland in onderhandeling moeten treden”, schrijft Sealy op zondag als onderdeel van een politiek commentaar. 

Ook zegt Sealy dat het naar zijn mening de plicht van inwoners is om Nederland te laten weten dat Bonaire betrokken wil zijn en ook invloed wil hebben op beslissingen die Bonaire aangaan.

ChristenUnie

Als het gaat om zijn eigen voorkeur, dan zegt Sealy dat naar zijn mening de ChristenUnie zich in positieve zin heeft onderscheiden voor de eilanden. “Ik zie dat de ChristenUnie haar verantwoordelijkheid heeft genomen voor Bonaire en heeft gezorgd voor langverwachte sociale verlichting voor Bonaire. Mijn stem is voor de ChristenUnie-kandidaat nummer drie, Don Ceder”, aldus Sealy. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo