Nieuws van Bonaire

NKBB en Bonaire Human Rights Organization gaan volgende fase van strijd in

James Finies (l) en Davika Bissessar voeren al jarenlang strijd om erkenning te krijgen voor het feit dat Bonaire nog steeds een kolonie is van Nederland. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK – Actiegroep Nos ke Boneiru Bèk (NKBB) en Human Rights Organization (HRO) Bonaire hebben op een persconferentie op woensdag uitleg gegeven over hun strijd om Bonaire op de lijst van Niet-Zelfbesturende Gebieden te krijgen. 

Voorzitter van de stichting, James Finies, benadrukte de lange en uitdagende reis van meer dan 500 dagen die hij samen met Davika Bissessar heeft ondernomen. Deze heeft, volgens Finies, geleid tot de betrokkenheid van de Verenigde Naties en meer aandacht voor de zaak van Bonaire op het internationale toneel. 

Finies en Bissessar zeggen te blijven pleiten voor meer autonomie en rechten voor Bonaire binnen het Koninkrijk der Nederlanden. “Onze inspanningen hebben geleid tot meer bekendheid voor Bonaire op internationaal niveau en wij zetten de weg naar verdere verandering voort”, aldus Finies. 

Deel dit artikel