Nieuws van Bonaire

Overstroming na korte hoosbui toont ernst wateroverlast Centrumgebied Kralendijk aan

Een flinke hoosbui veranderde op zaterdag binnen luttele minuten het hele centrumgebied van Kralendijk in een binnenzee

KRALENDIJK – Een flinke hoosbui veranderde op zaterdag binnen luttele minuten het hele centrumgebied van Kralendijk in een binnenzee.

Verschillende kinderen zagen er de lol wel van in en reden met hun fietsen door de diepe plassen. En enkeling deed zelfs een poging tot zwemmen. Helaas gaat het niet om een uitzondering. Bij elke regenbui van betekenis loopt het centrumgebied onder en wordt de weg die van de Kaya L.D. Gerharts loopt naar de Telbo afgesloten. Dat leidt dan weer tot de nodige opstoppingen op de overige wegen.

Het meest zorgelijke is dat het hier gaat om een simpele tropische regenbui en geenszins de regen die een tropische depressie – of erger nog – een volwaardige orkaan met zich mee brengt. 

Water management

Het opstellen van een alles omvattend watermanagementplan en met name afwateringssysteem, wordt steeds urgenter voor het eiland, vooral ook omdat steeds meer natuurlijke afwateringssystemen worden volgebouwd. 

Recent nog kondigde de Fundashon Mariadal de bouw aan van een nieuwe apotheek, die wordt aangelegd midden in één van de belangrijkste natuurlijke geulen die water van de wijk Antriol afvoert richting zee. Een ander urgent probleem is het feit dat bij flinke regen veel modder rechtstreeks de zee instroomt en daar terecht komt op kwetsbaar koraal. 

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo