Nieuws van Bonaire

Zes bekeuringen na snelheidscontroles op Bonaire

Archieffoto snelheidscontrole - KPCN

KRALENDIJK – Op dinsdag 31 oktober voerde het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) samen met nieuwe aspiranten van de politie gelijktijdig twee verkeerscontroles uit om de snelheid van voertuigen te meten. De aspiranten namen deel aan deze controle als onderdeel van hun eerste stageperiode voor de module preventief optreden. De controles vonden plaats op de EEG Boulevard en de Gobernador Nicolaas Debrot, waarbij een ‘lasergun’ werd gebruikt om de snelheid van naderende auto’s te meten.

Bij de controle op de EEG Boulevard werden in totaal 50 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 2 bekeuringen kregen voor het overschrijden van de maximale toegestane snelheid van 40 km/uur, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De gemeten snelheden varieerden tussen de 37 en 62 km/uur.

Op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot werden 4 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die de maximale toegestane snelheid van 40 km/uur in de bebouwde kom hadden overschreden, met gemeten snelheden tussen de 50 en 60 km/uur.

Het KPCN heeft aangekondigd dat ze op verschillende locaties op het eiland doorgaan met snelheidscontroles en waarschuwt automobilisten om zich bewust te zijn van hun snelheid op de weg. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is 40 km/uur, terwijl buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid van 60 km/uur geldt.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo