Nieuws van Bonaire

Zondag 13e Duo Xtreme Mountainbike Race met nieuwe route en hoofdsponsor

KRALENDIJK – Op zondag 29 oktober aanstaande staat Bonaire weer in het teken van inmiddels de 13e editie van de Duo Xtreme mountainbike race. Dit jaar een vernieuwde editie met een geheel nieuwe route, een nieuwe hoofdsponsor, en een start- en finishlocatie die voor een unieke race-ervaring zorgt. De hoofdsponsor van dit jaar is Karels Beach bar, wat tevens de plek zal zijn waar de race van start gaat en eindigt.

De race neemt deelnemers mee door het zuiden en midden van Bonaire, met twee afstanden van 55 en 77 kilometer. De uitdagende 77 km route brengt deelnemers zelfs naar Subi Rincon voordat ze weer richting Kralendijk terugkeren.

Deelnemers uit buureilanden Aruba en Curaçao, evenals enkele deelnemers uit Nederland, hebben speciaal voor de Duo Xtreme hun reizen geboekt, wat deze race tot een internationaal evenement maakt.

Op de route zullen deelnemers plaatsen zoals Bakuna, Rooi Lamoenchi, Punto Blanku, Washikemba en Lagoen doorkruisen, waar nieuwe trails dwars door de natuurlijke schoonheid van Bonaire zijn aangelegd. Vrijwilligers zullen ervoor zorgen dat deelnemers op verschillende locaties van water en sportdrank worden voorzien en dat de race eerlijk en veilig verloopt, met name bij oversteekplaatsen.

Dit jaar introduceert de race ook een geavanceerd elektronisch tijdregistratiesysteem, verzorgd door C3, bekend van communicatie op het eiland, waarmee handmatige tijdregistratie tot het verleden behoort.

De race start om 6:30 uur en eindigt om 12:00 uur, gevolgd door een lunch voor deelnemers en vrijwilligers. Om 13:00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden op de nieuwe pier van Karels Beach bar.

Deel dit artikel