Nieuws van Bonaire

Eindelijk tevredenheid op Bonaire over maatregelen tegen armoede

KRALENDIJK- Hoewel het ruim 13 jaar duurde, lijkt er nu toch sprake van een brede tevredenheid over de aanpak van de armoede op de BES-eilanden.

Tijdens een persconferentie vlak na het middaguur in het kader van hun werkbezoek vertelden minister Carola Schouten en Alexandra van Huffelen nog eens wat er allemaal gaat veranderen en beter wordt, als het gaat om de laagste inkomens. 

Schouten zei blij te zijn dat de kogel nu toch door de kerk was als het ging om het vaststellen van het sociaal minimum, maar daaraan gekoppeld ook andere maatregelen tegen de armoede op de eilanden.

“Een goed jaar terug ben ik op bezoek geweest bij een aantal families op het eiland, waar ik echte armoede heb gezien. Dat heeft mij erg aangegrepen”, aldus Schouten. 

De voorzitter van de commissie die onderzoek deed naar het benodigde sociaal minimum, Glenn Thodé toont zich ook tevreden. “Als ik eerlijk ben is het pakket maatregelen dichter gekomen bij hetgeen de Commissie graag wilde zien, dan ik vooraf had durven hopen”. 

Lagere kosten

Volgens staatssecretaris Van Huffelen wordt er nadrukkelijk toch ook gekeken naar de kostenkant. “Tijdelijke maatregelen, zoals bijvoorbeeld de subsidie op de kosten van electra en water, worden voortgezet. De staatssecretaris nodigt burgers uit zelf na te kijken hoeveel zij er concreet op vooruitgaan met alle maatregelen. 

Heugelijk

“Het is een heugelijke dag”, vindt ook gezaghebber Reynold (Nolly) Oleana. Volgens de gezaghebber gaat het om een flink bedrag dat Caribisch Nederland er per jaar bijkrijgt voor de armoedebestrijding. Daarnaast gaat Nederland ook geld beschikbaar stellen om eindelijk een functionerend openbaar vervoersysteem op gang te brengen. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo