Nieuws van Bonaire

DCNA lanceert derde editie van Bionews Kids voor jeugd op Bonaire

Foto - Carmabi

KRALENDIJK – DCNA komt met de derde editie van Bionews Kids, een natuurtijdschrift voor kinderen van 10 tot 12 jaar op Bonaire en andere Nederlandse Caribische eilanden.

Bionews Kids wil jongeren inspireren om de natuur te ontdekken en verantwoordelijkheid te nemen voor natuurbescherming. Dit tijdschrift, ontwikkeld in samenwerking met lokale natuurbeschermingsorganisaties, onderwijst kinderen over de unieke ecosystemen van de regio en de uitdagingen waarmee deze ecosystemen worden geconfronteerd.

De derde editie van Bionews Kids bevat interactieve spellen, creatieve knutselopdrachten en een tekenwedstrijd. Het tijdschrift wordt begeleid door de geliefde personages Tara de Schildpad en Pepe de Koraalpoliep.

Big Live Nature Quiz

Bionews Kids sluit naadloos aan bij de Big Live Nature Quiz van DCNA, een educatief evenement voor leerlingen van 10 tot 12 jaar. De quiz benadrukt natuureducatie en test de kennis die kinderen hebben opgedaan door Bionews Kids te lezen. Het evenement vindt plaats op 2 november 2023 tijdens schooluren.

DCNA stimuleert de vorming van milieubewuste leiders door programma’s als Bionews Kids en de Big Live Nature Quiz. Bonaire’s jeugd wordt aangemoedigd om deel te nemen aan de Big Live Nature Quiz en Bionews Kids te ontdekken, gesteund door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de Nationale Postcode Loterij en uitgegeven door DCNA.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo