Nieuws van Bonaire

Nieuwe bestuurscollege Bonaire aangetreden

KRALENDIJK – Met instemming met de benoeming van Clark Abraham, Nina den Heyer en Anjelica Cicilia is het nieuwe bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) een feit. 

Van de raadsleden stemden er 8 voor de benoeming van Abraham, terwijl Cicilia en Den Heyer beide 9 stemmen voor ontvingen. Voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe gedeputeerden dienden zowel gedeputeerde James Kroon (UPB) en Hennyson Thielman (MPB) met onmiddellijke ingang hun ontslag als gedeputeerde aan. Voormalig gedeputeerde Jolinda Craane had gisteren al haar ontslag genomen.

Alle drie de voormalige gedeputeerden kregen de kans om aan het woord te komen. Clark Abraham en Anjelica Cicilia werden op dinsdagavond al beëdigd. Bij Nina den Heyer zal dat op een later tijdstip gebeuren, omdat zij nog werkzaamheden in haar huidige functie af moet ronden. 

Succes toegewenst

Hoewel er voorafgaand aan de aanstelling van het nieuwe BC ook kritische geluiden te horen waren, wensten de raadsleden en voormalig gedeputeerden de nieuwe gedeputeerden alle succes toe. Voormalig gedeputeerde Thielman ging hier het verste in. ‘Ik ben bereid om te helpen en om mee te werken aan een overdracht van de dossiers, daar waar nodig. Het gaat uiteindelijk om het belang van het eiland”, zei Thielman. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo