Nieuws van Bonaire

RCN lanceert voorlichtingscampagne voor Tweede Kamerverkiezing Nederland

KRALENDIJk – De Rijksdienst Caribisch Nederland heeft deze week een voorlichtingscampagne gelanceerd om alle inwoners te informeren over het aanstaande stemproces voor de Tweede Kamer verkiezingen op 22 november.

De campagne, onder de noemer “Ik ben om. Ik ga stemmen!”, wordt uitgevoerd door de RCN in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De openbare lichamen op de eilanden dragen de verantwoordelijkheid voor de organisatie van de verkiezing.

Iedereen die de Nederlandse nationaliteit bezit en 18 jaar of ouder is, mag zijn stem uitbrengen. Door te stemmen, hebben de inwoners van Caribisch Nederland invloed op de vertegenwoordiging in de Tweede Kamer. De Tweede Kamer speelt een cruciale rol bij het controleren van de regering en het maken van nieuwe wetten, die van groot belang zijn voor de inwoners van Caribisch Nederland, met onderwerpen zoals zorg, veiligheid en sociale zaken.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo