Nieuws van Bonaire

Minister Schouten en voorzitter Thodé bezoeken Bonaire, Saba en Sint-Eustatius in kader van rapport ‘Een waardig bestaan’

KRALENDIJK – Van 22 tot 27 oktober is minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, samen met Glenn Thodé, voorzitter van de Commissie Sociaal Minimum Caribisch Nederland op Saba, Sint-Eustatius en Bonaire. Zij spreken met betrokken partijen over het rapport ‘Een waardig bestaan’ en over de opvolging van de aanbevelingen uit het rapport. 

Van maandag tot woensdag is het gezelschap op Saba en Sint-Eustatius. Zij spreken op beide eilanden met het Bestuurscollege en de Eilandsraad en voeren rondetafelgesprekken met belanghebbenden over het rapport Sociaal Minimum Caribisch Nederland. Ook vinden gesprekken plaats met de Saba Business Association en de Central Dialogue Sint-Eustatius over de aanbevelingen in het rapport.

Na een veldbezoek op Sint-Eustatius vinden op woensdag voorbereidende online gesprekken plaats met verschillende leden van de Centraal Dialoog Bonaire. Daarna reist het gezelschap door naar Bonaire, waar zij op donderdag 26 oktober arriveert. Ook Alexandra van Huffelen, staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering, sluit dan aan. 

Op Bonaire spreken de minister, staatssecretaris en voorzitter van de Commissie  met het Bestuurscollege, de Eilandsraad en de Centraal Dialoog Bonaire, waarin vakbonden, werkgevers en andere sociale partners vertegenwoordigd zijn. 

Zij hopen het werkbezoek op vrijdag 27 oktober af te ronden met concrete afspraken over het minimumloon en de vervolgstappen die nodig zijn om een sociaal minimum in Caribisch Nederland waar te maken. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo