Nieuws van Bonaire

Documentaire over emotionele impact van ouder-kind scheidingen deels opgenomen op Bonaire

In een documentaire met de titel “Mijn vader, mijn dochter” onderzoekt filmmaker Pavan Marhe de emotionele impact van ouder-kind scheidingen. Jaarlijks verliezen ongeveer 5.000 kinderen na een scheiding het contact met één van hun ouders, vaak is dit de vader.

Als kind heeft Pavan jarenlang het verdriet van zijn vader gezien, die zijn twee dochters lange tijd moest missen. Nu er sinds een paar jaar weer contact is met de oudste dochter Tara, neemt Pavan in de documentaire zijn vader mee naar Bonaire om haar op te zoeken en de familiebanden te herstellen. Daar ontdekken ze dat het trauma van het gemis groter is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Pavan Marhe, die zelf na een scheiding een omgangsregeling verkreeg met zijn dochter, toont in zijn persoonlijke documentaire de gevolgen van dit verlies voor zowel ouders als kinderen.

Na een moeizame strijd verkreeg Pavan een omgangsregeling met zijn dochter, die in 2019 werd geboren, na het beëindigen van zijn relatie met haar moeder. De daaropvolgende jaren werden gekenmerkt door juridische geschillen, conflicten en slapeloze nachten. Pas na twee jaar kreeg Pavan de kans om zijn dochter weer regelmatig te zien, en nu deelt ze haar tijd tussen beide ouders. Tijdens deze uitdagende periode kreeg Pavan veel steun van zijn eigen vader, Moti Marhé, die zelf 35 jaar lang geen contact had met zijn twee dochters uit een vorig huwelijk.

Pavan Marhe, de filmmaker, vertelt: “In 2019 werd mijn dochter geboren. Jammer genoeg eindigde op dat moment ook de relatie die ik met haar moeder had. Al snel ontstond er een strijd om onze dochter en zag ik haar onregelmatig. Wat volgde waren rechtszaken, ruzies en slapeloze nachten. Na twee jaar kwam er eindelijk een omgangsregeling en mocht ik mijn dochter weer zien. Nu woont ze 3 dagen in de week bij mij. Nog steeds, maar vooral in die moeilijke periode heb ik veel steun gehad van mijn vader. Hij wist precies waar ik doorheen ging.”

De documentaire “Mijn vader, mijn dochter” zal worden uitgezonden op zondag 29 oktober 2023 om 16.25 uur bij de NTR op NPO 2.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo