Nieuws van Bonaire

Terrein oude gevangenis wordt gerenoveerd tot groene recreatieplek

KRALENDIJK – Het terrein van de voormalige gevangenis in Kralendijk, gelegen naast het FXDC Postkantoor, wordt omgetoverd tot een recreatieplek met de naam Brionplein.

De werkzaamheden, die deel uitmaken van de Centrumvisie, starten binnenkort met voorbereidende activiteiten zoals het controleren van waterleidingen en riolering. Het plein zal onder meer een podium, speelplek voor kinderen en voldoende zitplaatsen krijgen.

Gedeputeerden Hennyson Thielman, James Kroon en Jolinda CraaneDe gedeputeerden benadrukken dat het belangrijk is dat mensen van alle leeftijden optimaal van het eiland kunnen genieten. En wijzen erop dat het centrum van Kralendijk het hart van Bonaire vormt, vanwege zijn historische waarde en de aantrekkingskracht voor bevolking en bezoekers. Het plein van de voormalige Brion-gevangenis wordt zo ontwikkeld dat je erachter nog steeds je auto kunt parkeren. 

Het ontwerp beoogt een centrale ontmoetingsplek te worden waar zowel jong als oud samen kunnen komen. Door het groene, sfeervolle karakter van het plein met schaduwrijke plekken en zitgelegenheden hoopt men de bedrijvigheid en sfeer in het centrumgebied te versterken.

In de eerste fase van de werkzaamheden ligt de nadruk op het voorbereiden van het terrein. Naast het inspecteren van de infrastructuur wordt het bouwterrein schoongemaakt en komen er hekken.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo