Nieuws van Bonaire

Bonaire verwelkomt in november de allereerste Special Olympics Kingdom Games

KRALENDIJK – Bonaire staat in de schijnwerpers met de organisatie van de allereerste Special Olympics Kingdom Games, die op 4 en 5 november gehouden worden. Tijdens dit unieke sportevenement zullen atleten met beperkingen uit de voormalige Antillen in verschillende disciplines, zoals voetbal, atletiek en zwemmen, hun talent tonen.

De deelnemende sporters uit de verschillende eilanden arriveren op 2 november op Bonaire. De feestelijke opening van de spelen vindt plaats op 4 november op het Wilhelminaplein, waar ook de traditionele fakkelloop gehouden wordt.

Daarnaast wordt een Friends and Family Forum georganiseerd, waarin het belang van sport in onze maatschappij en de integratie van atleten met beperkingen centraal staan. Gedurende de spelen biedt Bon Bida het Healthy Athletes programma aan, ter bevordering van de gezondheid van de atleten.

De realisatie van dit evenement komt voort uit de samenwerking tussen Special Olympics Bonaire, Special Olympics International, Indebon, Thinc ahead, Bon Bida, Hòfi Kultural, TCB en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met de Special Olympics Kingdom Games wordt niet enkel sportiviteit gevierd, maar vooral inclusiviteit en saamhorigheid.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo