Nieuws van Bonaire

In vergelijking met andere Caribische landen: Bonaire scoort erg laag met internetsnelheid

KRALENDIJK – Bonaire scoort als eiland duidelijk ver onder de maat als het gaat om internetsnelheid. Dat blijkt uit een onderzoek van het Caribbean Progress Studies Institute (CPSI), waaruit blijkt dat Bonaire prijkt op een schamele 25ste plaats in een lijst met 30 Caribische landen. 

Het eiland kent een gemiddelde downloadsnelheid van zo’n 26 Megabits per second (Mbps), waarmee het veel lager scoort dan bijvoorbeeld Curaçao met 41 Mpbs en Aruba met 73 Mpbs. 

Bonaire scoort maar net boven landen als Guatemala, Honduras en de Dominicaanse Republiek, maar nog wel boven Sint-Maarten dat met 16 Mbps wel uitermate pover scoort. Overigens scoren de BES-eilanden als geheel nogal slecht. Op vooral St.-Eustatius en Saba wordt steen en been geklaagd over lage internetsnelheden, die nog ver onder die van Bonaire liggen. Dat is apart te noemen voor een eilanden die alle drie deel uitmaken van Nederland. In Nederland lag de downloadsnelheid in 2022 tussen de 100 en 120 Mpbs.

Snel

De lijst van Caribische landen wordt aangevoerd door de Cayman Islands met een gemiddelde downloadsnelheid van 125 Mbps, terwijl ook Puerto Rico en Barbados in de top staan met snelheden van respectievelijk 96 en 93 Mbps. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo