Nieuws van Bonaire

Nieuwe uitkijktorens van STINAPA verrijken Sorobon en Lac Cai

SOROBON – Natuurorganisatie STINAPA heeft aangekondigd dat er twee nieuwe uitkijktorens worden geïnstalleerd bij Sorobon en Lac Cai. Deze torens zullen de STINAPA rangers beter in staat stellen de baai te patrouilleren en bieden daarnaast ook bezoekers een panoramisch uitzicht voor sightseeing en vogelspotten.

De uitkijktorens zijn onderdeel van het grotere Lac Pa Semper-project, dat zich richt op habitat herstel en duurzaam gebruik van Lac Bay. Het project wordt gefinancierd door het ‘Resilience, Sustainable Energy and Marine Biodiversity Program’ (RESEMBID) van de Europese Unie. Naast de torens behelst het project ook de installatie van een koraalkwekerij, zeegras herstel, en de toevoeging van een nieuwe boot “Reina Karko” voor de STINAPA-vloot.

Judith Raming, Marine Park manager, benadrukt: “Ontdek Lac Bay met onze nieuwste aanwinst: twee uitkijktorens. Deze torens bieden een kans om het leven van onze koraalriffen, zeegrasvelden en mangrovenvan boven te aanschouwen.”

De weerbestendige houten torens, gefabriceerd in Nederland, worden eind deze week bij Sorobon en eind volgende week bij Lac Cai geïnstalleerd.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo